Tipy na vnitřní i venkovní aktivity na podzim

Podzim už hýří všemi barvami a i když počasí často láká spíš k povalování se na gauči, je spousta aktivit, které si můžete užívat s fotoaparátem v ruce.

Co dělat na podzim

Možná máte tendence uvařit si horký čaj, zachumlat se do hřejivé deky a pustit si film v televizi. Lépe uděláte, když popadnete partnera nebo celou rodinu a vyrazíte za společnými zážitky. Pobyt na čerstvém vzduchu vám jen prospěje, vlije energii do žil a když s sebou vezmete mobil nebo fotoaparát, můžete mít krásně barevné podzimní fotky.

Zdroj: unsplash.com

Vyrazte sbírat podzimní plody

Právě teď je čas, kdy jsou ke sběru červené šípky, kaštany i houby. V kulisách podzimních barev si oddechnete, při sběru plodů přírody rozhýbete tělo a strávíte cenný čas v klidu s těmi, které máte rádi. Tahle vycházka do přírody vás nemusí stát ani korunu, ale v důsledku je k nezaplacení.

A až začne pršet, můžete se pustit do tvoření z nasbíraných plodů.

Podzimní sportování

Když se počasí umoudří, je provozování venkovních sportovních aktivit mnohem příjemnější než v létě. Zakopat si do míče, zahrát si volejbal nebo zaběhat za frisbee můžete kdekoliv, a když si po akci zapálíte oheň a opečete špekáčky, bude idylka kompletní.

Prší? Užijte si to!

Seveřané tvrdí, že neexistuje počasí, za kterého nejde vyrazit ven. A oni o tom něco vědí, slunce aby u nich jeden pohledal. Obujte holinky, přibalte zářivou pláštěnku a vyrazte na procházku v dešti. Skákání v loužích a tančení v dešti vás vrátí do dětství a od smíchu vás budou bolet břišní svaly.

Zážitek pro milovníky aut

Až bude tak sychravo, že se vám nebude chtít vystrčit nos z domu, zajeďte omrknout některou z expozic vozů. V Kopřivnici je Muzeum nákladních automobilů Tatra, kde je k omrknutí třeba legendární Drtikolka, se kterou Karel Loprais vyhrál Rallye Paříž-Dakar nebo obytné vozy, s nimiž Zikmund a Hanzelka projeli svět. A komu by se nechtělo až na Moravu, může vyrazit do Světa škodovek nedaleko Prahy. Jde o největší soukromou sbírku škodovek u nás, která je zpřístupněná veřejnosti. 

Podzimní aktivity pro děti

Děti milují nejrůznější druhy tvoření. Kupte dýni a společně z ní vyrobte halloweenskou dekoraci, postavte nebo kupte draka a až bude větrno, běže ho pouštět na nejbližší louku nebo si vyrobte podzimní dekorace z nasbíraných kaštanů, žaludů nebo listí. Garantujeme vám, že tvoření s dětmi vás nabije i v případě, že těmto činnostem úplně neholdujete.

Zdroj: pexels.com